Χρήσιμες Συμβουλές για την Κουζίνα

Εργάζεστε στην κουζίνα μπορεί πραγματικά να είναι διασκέδαση εάν ξέρετε μερικά βασικά κλειδιά.

  1. Για να αφαιρέσετε το δέρμα από τα αμύγδαλα εύκολα, ενυδατώστε σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά.
  2. Τοποθέτηση 3-4 σκελίδες μπαχάρι σε δοχείο ζάχαρης θα κρατήσει τα μυρμήγκια στο κόλπο.
  3. Εάν τοποθετήσετε ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί στο κάτω μέρος του δοχείου, θα κρατήσει μπισκότα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  4. Αποφύγετε τη χρήση του βουτύρου. Αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε, ένα βούτυρο που περιέχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά ή με φυτικών στανολών (που αποφεύγουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το σώμα μας) ή παρόμοια υποκατάστατα.
  5. Εφαρμόστε το χυμό λεμονιού στο κομμένη πλευρά του μήλου για να αποτρέπονται φαινόμενα αμαύρωσης. Θα φαίνονται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  6. Εφαρμόστε λιωμένη μπανάνα πάνω από ένα έγκαυμα στο σώμα σας για την ψυκτική επίδραση.
  7. Για να κρατήσει φρέσκο σέλινο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
  8. Τοποθετήστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο εσωτερικό του δοχείου που έχει καεί φαγητό μέσα, χύστε μέσα βραστό νερό σε αυτό, κρατήστε για 5 λεπτά και στη συνέχεια, Καθαρίστε.
  9. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σανίδα να κόψιμο. Αυτό δεν θα αμβλύνει το μαχαίρι. Μην χρησιμοποιήστε μια πλαστική πλάκα , διότι μπορεί κομματάκια πλαστικό να πάνε με τα λαχανικά.
  10. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο κόλιανδρο και φύλλα μέντας σε μορφή χονδροειδούς σκόνης σε κάρυ ή chutney, αν δεν υπάρχουν φρέσκα. Για να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα τυλίγετε σε μια μουσελίνα και κρατήστε στο ψυγείο.
  11. Βυθίστε την Ινδική καρύδα σε νερό για ½ ώρα για να αφαιρέσετε το σκληρό κάλυμμα.
  12. Για να τεμαχίσει ξερά φρούτα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για μισή ώρα πριν από την κοπή. Βγάζοντας τα φρούτα έξω από το ψυγείο τα κόβουμε με ένα ζεστό μαχαίρι (βουτάμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό πριν από την κοπή).
  13. Αν η ζύμη κολλά στο πλάστη, την βάζουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά.
  14. Αν κάνετε μια μικρή τρύπα στο αυγό με μια καρφίτσα πριν το βράσετε. Θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε το δέρμα πολύ εύκολα.
  15. Βυθίστε το αυγό σε ένα δοχείο με δροσερό αλατισμένο νερό. Εάν το αυγό βυθιστεί, είναι φρέσκο; εάν επιπλέει στην επιφάνεια, είναι σίγουρα αρκετά παλιό.
  16. Το δέρμα του σκόρδου θα ξεκολλήσει εύκολα αν τις σκελίδες σκόρδο βυθίσουμε για λίγο σε ζεστό νερό πριν από την αποφλοίωση.
  17. Για να διατηρήσετε τα πιπέρια τσίλι φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφαιρέστε τους μίσχους, πριν από την αποθήκευση.
  18. Για τη διατήρηση πράσινων μπιζελιών, τα τοποθετούμε σε μια τσάντα πολυαιθυλενίου στην κατάψυξη.
  19. Εάν προσθέτετε μισό κουταλάκι σπόρους μάραθου στο μίγμα από φακές και ρύζι όταν τα μουλιάζετε, θα γίνουν πιο τραγανά.
  20. Για να ωριμάσουν φρούτα, τα τυλίγουμε σε εφημερίδα και τα τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ημέρες. Το αέριο αιθυλενίου που εκπέμπουν θα τα ωριμάσουν.
 
Tips that come handy in Kitchen.pdf
Gallery